Au început vizitele din cadrul programului de studiu Semestrul Ecumenic.

În 5 martie 2023 studenții s-au aflat în vizită în satul Roșia, județul Sibiu, pentru a întâlni pe cunoscutul autor și pastor evanghelic Eginald Schlattner, decorat de către Republica Federală Germană. Este cunoscut dincolo de cărțile sale pentru îndârjirea cu care a refuzat să își părăsească parohia chiar după ce, în urma emigrației masive a sașilor, a rămas singurul etnic sas din sat. Ani de zile a celebrat singur slujba duminicala în biserica satului.

În data de 30 martie, studenții Semestrului Ecumenic s-au aflat la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu, unde au avut parte de tur ghidat în biblioteca Facultății.

În 20 aprilie, studenții au călătorit la Blaj, centrul Bisericii Greco-Catolice din România unde au fost primiți de către Preasfințitul Cristian Crișan, episcop auxiliar al Arhieparhiei Greco-Catolice de Alba-Iulia și Făgăraș cu sediul la Blaj. Preasfințitul a povestit cu studenții, care mai apoi au pus multe întrebări cu privire la istoria Bisericii Greco-Catolice din Transilvania.