A debutat o nouă ediție a programului de studii intitulat Semestrul Ecumenic „Ökumene Semester Hermannstadt„, program dedicat teologilor de diferite confesiuni vorbitori de limbă germană care doresc să petreacă un semestru la Sibiu, în cadrul Centrului de Cercetare Ecumenică. Profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă și de la Departamentul de Teologie Protestantă din cadrul universității „Lucian Blaga” din Sibiu predau cursuri în cadrul acestui program cu caracter științific și ecumenic.

În cadrul programului se studiază Istoria Bisericii în Transilvania, Teologie și Spiritualitate Ortodoxă, Ecumenism, Liturgică Ortodoxă, un curs de iconografie și Limba Română.

Studenții vizitează comunități bisericești din Transilvania și se întâlnesc cu personalități locale. De asemenea, în fiecare săptămână are loc o conferință. cu invitat extern, de obicei, o figură relevantă din lumea teologică. Programul se desfășoară sub coordonarea Pr. Dr. Alexandru Ioniță, preot ortodox și cercetător în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.