Luni, 17 octombrie 2022, Centrul de Dialog și Cultură al Bisericii Evanghelice C.A. din România a fost gazda unei duble lansări de carte.

Este vorba despre „Spiritualitate ecumenică. Experiență transculturală. Conviețuirea interetnicăˮ, publicată de protopopul dr. Hans Bruno Fröhlich în 2022, la Editura Honterus din Sibiu și „Biserica Evanghelică C.A. din România. Istorie, spiritualitate, patrimoniuˮ, un album realizat de un colectiv de autori la inițiativa Secretarului de Stat pentru Culte, apărut în 2021, la Editura Paideia din București. Prima dintre cărți a fost prezentată de d-l dr. Alexandru Marius Crișan de la Centrul de Cercetare Ecumenică din Sibiu, iar cea de-a doua de pr. Gerhard Servatius-Depner.

Cele două volume reflectă istoria, spiritualitatea și patrimoniul Bisericii Evanghelice C.A. din România (B.E.C.A.R.) cât și spiritualitatea ecumenică, experiența transculturală și conviențuirea interetnică.

Domnul Protopop dr. Hans Bruno Fröhlich este o figură emblematică a ecumenismului în Transilvania. Este absolvent de doctorat la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu cu o teză despre Recunoașterea Tainei Botezului între Biserica Ortodoxă și cea Evanghelică și practica în România, sub îndrumarea Domnului Prof. univ. dr. Ștefan Tobler (Departamentul de Teologie Protestantă ULBS). În Comisia de examinare au fost: pr. decan Nicolae Chifăr (Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu), prof. Ștefan Tobler, pr. prof. Ioan Tulcan (Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea” din Arad), prof. Pásztori-Kupán (Cluj/Budapesta), pr. conf. Irimie Marga (Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu).

Afiș prezentare carte171022 WEB