Simpozionul Anual al Uniunii Bibliștilor din România

1442

Vineri, 23 februarie 2018, va avea loc la Sibiu, Simpozionul Anual al Uniunii Bibliștilor din România. Evenimentul se va desfășura sub forma unei conferințe având ca temă generală „Puterea și abuzul de putere”, pe baza căreia vor vorbi bibliști români, specializați atât în Vechiul cât și în Noul Testament. Prelegerile vor fi urmate de o ședință generală privind raportul general al Asociației și tematici viitoare pe care bibliștii români le consideră oportune pentru discuție și cercetare.

Uniunea Bibliștilor din România a fost înființată în anul 2005 ca o asociație stiintifică deschisă fiecărui cercetător din România cu studii doctorale în domeniul studiului biblic. Asociația și-a propus o conlucrare ecumenică pentru cunoașterea aprofundată a textelor Sfintei Scripturi printr-un schimb de opinii dintr- un punct de plecare diferit, marcat prin tradiția Bisericii de care aparține exegetul. Lucrările asociației se desfășoară odată pe an, la finele lunii februarie.

La acest simpozion se discută de regulă trei referate din domeniul Vechiului Testament și trei din cel al Noului Testament, pe o tematică stabilită împreună. Referatele se publică în Anuarul Asociației „Cercetari Biblice“ începând cu Anul 2006 (între anii 2009-2011 a fost o revistă semestrială).

Program Simpozion