Biblia în zece tradiții creștine

1812

Societățile Biblice Unite (SBU) și Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) au lansat o publicație comună intitulată „Cuvântul Tău este Adevăr: Biblia în zece tradiții creștine”. Cartea este o colecție de eseuri ale unor teologi și istorici despre modul în care este utilizată și înțeleasă Biblia în diferite tradiții.

Concentrându-se pe zece curente ale creștinismului istoric în cadrul tradițiilor catolice, protestante și ortodoxe, experții care semnează acest volum prezintă modurile distinctive în care înteracțiunea cu Biblia – în toată puterea și perplexitatea sa – a inspirat profund, format și modelat fiecare tradiție. Publicația reînnoiește o lungă istorie de colaborare a celor două instituții axate pe cultivarea angajamentului cu Sfânta Scriptură- ca element unificator în relațiile ecumenice și interconfesionale.

Cartea constituie cea mai recentă apariție dintr-o serie de publicații lansate cu ocazia celebrării celei de-a 70-a aniversări a Consiliului Mondial al Bisericilor, prilej de sporire și a consultărilor și colaborărilor între diversele comunități creștine.