Vineri, 10 noiembrie 2017, Muzeului Bisericii Evanghelice C.A din Sibiu a sărbătorit 10 ani de la înființare. Cu ocazia jubileului, Episcopul Reinhart Guib a celebrat slujba Vecerniei la Biserica Evanghelică „Sfântul Ioan”, în compania muzicii oferite de Jürg Leutert, și au avut loc discuții între invitați, urmate de o recepție în sala multifuncțională a Casei Teusch de la etajul 1.
În cadrul evenimentului a avut loc și vernisajul Expoziției „Reformatio Transilvaniae 500,” care prezintă schimbările survenite la nivel de mobilier liturgic şi metaforă spaţială, în urma reformării dogmei şi practicii Sfîntei Împărtăşanii în actuala Biserică Evanghelică C.A. Prin reproducerile de documente, însoţite de regeste bilingve, se poate reconstitui zbuciumul politic al secolului al XVI-lea, precum şi efortul de apărare a doctrinei. Expoziţia intitulată „Spaţii şi simboluri ale sacrului sub incidenţa Reformei în Transilvania“ prezintă totodată obiecte sugestive care ilustrează preţioasele conţinuturi sacrale. Esențială, în prezentarea filonului tematic al expoziţiei a fost cooperarea cu Muzeul Transilvan din Gundelshein, potrivit reprezentanților muzeului.
Deschis în anul 2007, Muzeul Bisericii Evanghelice C.A. din România (Muzeul B.E.R.) oferă un tur cronologic şi tematic prin istoria minorităţii germane din Transilvania, cât şi a Bisericii evanghelice din întreaga Românie. Pe lângă această expoziţie permanentă sunt organizate în mod regulat şi expoziţii temporare cu un spectru tematic larg, cum ar fi arta, arhitectura, restaurări, teme istorice, socio-politice şi de actualitate.