Pelerinajul credinței: volum aniversar dedicat Consiliului Mondial al Bisericilor

1888

Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) a publicat recent un volum semnat de Rev. Dr. Donald W. Norwood, care prezintă istoria rețelei bisericești globale, de la crearea sa în anul 1948 și până în prezent.

Pelerinajul credinței: Prezentarea Consiliului Mondial al Bisericilor oferă o schiță istorică a organizației, reprezentând o sursă cheie importantă pentru marcarea aniversării celor 70 de ani de la înființarea Consiliului Mondial al Bisericilor.

Cartea trasează istoria CMB într-o relatare vie a celor zece adunări globale organizate pe cinci continente, în care au fost explorate temele ecumenice cheie, cum ar fi unitatea bisericească, rugăciunea ecumenică, îngrijirea creației, anti-rasismul și sprijinul acordat definirii rolului femeilor în biserică și în societate. Cartea include o galerie de fotografii istorice, reproduceri ale posterelor marilor adunări și o cronologie a temelor celor zece evenimente marcante.

Pelerinajul credinței a fost lansată de către moderatorul comitetului central al CMB, dr. Agnes Abuom, în timpul reuniunii recente a comisiei de la Geneva. În introducerea publicației, Abuom a declarat în fața celor 35 de membri ai Comitetului Central și oaspeților adunați la eveniment că  „această carte este o completare binevenită la ceea ce s-a înregistrat în urma acestei părtășii vibrante, aflată în continuă evoluție”.

Cartea este destinată persoanelor interesate de activitatea Consiliului Mondial al Bisericilor care ar dori să învețe mai multe despre activitatea organismului. De asemenea, volumul reprezintă o referință utilă pentru conducătorii bisericilor, clerici sau studenți teologi, interesați să afle mai multe despre ecumenism.

„Consiliul Mondial al Bisericilor nu este aici la Geneva. Este locul unde vă aflați”, a declarat autorul în remarcile făcute la lansarea cărții. „Această carte ne aduce aminte că suntem parte din biserica mondială”, a mai spus el.

Rev. Dr. Donald W. Norwood, care este slujitor al Bisericii Reformate Unite din Marea Britanie, activează într-o congregație ecumenică locală din Anglia. În prezent este angajat în cercetarea ecumenică la Oxford. Publicațiile sale recente includ Reformarea Romei: Karl Barth și Vatican II.