The Catholic Thing, un deceniu de activitate

1948

The Catholic Thing, revista fondată de Robert Royal și Michael Novak a împlinit pe 2 iunie 2018, 10 ani de activitate. Având o rată de  35.000 de abonați zilnic și milioane de vizualizări anuale ale publicației online, revista s-a angajat să prezinte de-a lungul timpului realitatea istorică concretă a catolicismului, cu importanța cuvenită datorată tradiției bogate pe care o deține în istoria omenirii.

Țara noastră și Biserica noastră – așa cum le iubim și sperăm să le reparăm pe amândouă – se află într-o stare de turbulență mai mare decât oricând din anii imediat după Vatican II. Ambii par a fi asediați de o cultură post-creștină care vorbește despre toleranță și incluziune, dar care practică o intoleranță ascuțită și excluderea unor opinii care nu au fost ratificate de elitele noastre economice și academice, declară redactorul șef al publicației, Robert Royal, care promite să servească cu responsabilitate și pe viitor publicului cititor, soluții de combatere a tuturor acestor probleme, alături de echipa de contributori, între care se află cei mai buni scriitori catolici, precum: Ralph McInerny, Michael Novak, Fr. James V. Schall, Hadley Arkes, Robert Royal, Anthony Esolen, Brad Miner, George Marlin, David Warren, Austin Ruse, Francis Beckwith și mulți alții.

Contribuțiile lor acoperă subiecte catolice mari, cum ar fi Filozofia și Teologia, Liturghia și dogma bisericească, cultura postmodernă, Biserica și politica modernă, literatura și muzica. Dar, de asemenea, analizează anumite probleme contemporane, cum ar fi libertatea religioasă, rolul oficialilor catolici în viața publică, pericolele morale crescânde în progresele bio-medicale și multe altele de acest gen.

„The Catholic Thing” a dovedit în acest deceniu că merită atât credința, cât și rațiunea și, prin urmare, are multe de spus despre politică și economie, război și pace, moralitate, copii și familii, cariere și vocații și că poate formula un răspuns concret la multe alte întrebări contemporane.