Prelegerile Semestrului Ecumenic, la Sibiu

1383

În cadrul evenimentelor Semenstrului Ecumenic, inaugurat pe 5 martie la Centrul de Cercetare Ecumenică din Sibiu, a avut loc joi, 15 martie 2018  conferința cu titlul „Credință – Educație – Identitate. Schimbări în Biserica Evanghelică A. B. în Transilvania de la Reformă până în prezent”, susținută de drd. Gerhild Rudolf​.

Evenimentul este inclus într-o serie de cursuri despre teme cheie în înțelegerea Ortodoxiei, Bisericii Evanghelice și a situației pluriconfesionale din Transilvania, prezentate studenților care iau parte la Semestrul Ecumenic, al cărui obiect îl constituie tocmai aprofundarea acestor teme, cu ajutorul profesorilor și cercetătorilor implicați în proiect.

Pe lângă aceste cursuri de introducere, în cadrul evenimentului a cărui durată este de 3 luni, sunt organizate prelegeri care să aprofundeze anumite aspecte care vor fi prezentate doar mai general în cursurile propriu-zise. Aceste prelegeri sunt deschise și publicului larg și reprezintă ocazii potrivite de a aduce la Sibiu teologi de renume, precum Prof. Heinz Ohme, Prof. Martin Tamcke, Prof. Konstantinos Nikolakopoulos sau alții.