700 de volume, donate bibliotecii CCES

1569

Biblioteca Centrului de Cercetare Ecumenicã din Sibiu a primit astãzi, 10 iulie 2018, o donatie de 700 de volume venitã din partea familiei lui Dieter Dorner, care vine sã completeze cu mare valoare, colectia unicã pe care biblioteca, specializatã pe dialogul ecumenic si literatura patristicã si ortodoxã in limba germanã, o detine.  

Donatia de carte a venit prin intermediul si cu sprijinul lect. dr. Alina Pãtru, de la Facultatea de Teologie Ortodoxã “Andrei Saguna” din Sibiu.  Avand in vedere caracterul volumelor si subiectele pe care acestea le trateaza, colectia de carte se dovedeste a fi extrem de potrivita studentilor straini participanti la Semestrul Ecumenic organizat la Sibiu de Centrul de Cercetare Ecumenicã.

Dieter Dorner a trecut la cele vesnice pe 17 aprilie 2012. De-a lungul vietii a fost moderator si realizator de emisiuni radiofonice la mai multe redactii de radio. Dupã ce s-a retras din activitatea de zi cu zi, a realizat temporar emisiunea “Fulffiled time” la Radio Styria  difuzata în fiecare duminicã dimineata, în care vorbea despre Evanghelica duminicii si mesajul textului scripturistic al acesteia. Zeci de ani a fost un apropiat al Muntelui Athos, fiind botezat la Mãnãstirea Hilandar.