Primul eveniment sub egida ZETO

1551

    În data de 5 decembrie 2019 (orele 15), la sediul Institutului Teologic Evanghelic din Sibiu va avea loc o conferință cu titlul „Este drept? O interogare creștină asupra politicii și societății de astăzi”.

    Conferința constitutie primul eveniment sub egida noului centru ZETO (Zentrum für evangelische Theologie Ost – Centrul pentru Teologie Evaghelică din Răsărit). Acordul pentru acest centru, la care se lucra de mai mult timp, a fost semnat în data de 3 noiembrie 2019 în biserica evanghelică Sf. Ioan din Sibiu între Dr. Mario Fischer, Secretarul General al Comunității Bisericilor Evanghelice din Europa și Episcopul Bisericii Evanghelice C.A. din România, Reinhart Guib.

     ZETO consacră colaborarea între Educația teologică (prin Institutul Teologic Evanghelic din Sibiu), legătura cu Ortodoxia (prin Institutul de Cercetare Ecumenică din Sibiu) și societate (prin Casa Friedrich-Teutsch), reunind astfel eforturile celor trei Instituții.

Cu două zile înainte de semnarea acordului ZETO, Dr. Mario Fischer, Dr. Anton Tikhomirov și istoricul bisericesc, Dr. Dorothea Wendebourg,  au vizitat Institutul de Cercetare Ecumenică din Sibiu, discutând cu câțiva membrii ai echipei Institului.

Vortrag_Pitters