Colocviu teologic la Sibiu, despre cultul sfinților în Răsărit și Apus

1721

Grație colaborării dintre Mitropolia Ardealului și Academia Evanghelică „Transilvania” din Sibiu, în perioada 11-14 mai 2018, la Sibiu, va avea loc un colocviu teologic cu tema „Sfinții și cultul sfinților în Răsărit și Apus” la care vor participa teologi români și germani.

Evenimentul constituie prima acțiune culturală de acest gen organizată de Institutul German-Român „Ex fide lux” pentru Teologie, Știință, Cultură și Dialog care a luat ființă în anul 2016, la inițiativa unui grup de teologi români și germani sub patronajul Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale și de Nord. Conferinţa se va desfăşura cu traducere simultană şi va avea loc la Academia Evanghelică „Transilvania” din Sibiu şi la Academia Ortodoxă de la Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus. Evenimentul beneficiază și de sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte.

Institutul Germano-Român „Ex fide lux” pentru Teologie, Știință, Cultură și Dialog, încurajează dialogul între Biserica Ortodoxă Română şi alte Biserici din România cu Bisericile din Germania și din alte țări vorbitoare de limbă germană.