„Să ne asumăm riscuri în credință, dar să ne păstrăm speranța”

1203

Biserica Unită a Canadei a organizat săptămâna aceasta la Oshawa (Ontario), cel de-al 43-lea Consiliu General (GC43) cu tema „Risking Faith, Daring Hope”.

În perioada 21-27 iulie 2018, GC43 reunește vorbitori, între care se numără secretarul general al Bisericii Ortodoxe Ruse, Isabel Apawo Phiri, precum și mulți membri ai bisericii care își împărtășesc tradițiile și oferă perspective de reconciliere.

„Biserica trebuie să fie curajoasă, nu perfectă!”, a declarat Phiri citându-l pe Papa Ioan al XXIII-lea, când s-a adresat Consiliului, încurajând participanții să nu dea curs temerilor lor, ci speranțelor pentru viitor.

Într-o predică de deschidere din 22 iulie, Rev. Miriam Spies, din partea Comitetului Central al Consiliului Mondial al Bisericilor, a descris modul în care Iisus a numit primii discipoli să se alăture unui pelerinaj al justiției și păcii: „Iisus a îndrăznit să-i trimită cu tot ce aveau nevoie: autoritatea să vindece, încălțăminte și cineva care să-i însoțească”, a spus ea. „La începutul slujirii Sale, Iisus i-a trimis pe discipoli, știind că misiunea lui Dumnezeu în lume necesită timp și are nevoie de comunitate”.

Este un pelerinaj care riscă în credință și îndrăznește să spere cu compasiune în lumea lui Dumnezeu, a adăugat Spies: „În acest pelerinaj în care suntem chemați să ne asumăm riscuri în credință și să îndrăznim să sperăm, suntem curățiți, hrăniți și reînnoiți cu viața lui Isus prin harul lui Dumnezeu”.

Biserica Unită a Canadei este cea mai mare confesiune protestantă creștină din Canada și a doua cea mai mare confesiune creştină canadiană după Biserica Romano-Catolică. Biserica Unită a fost fondată în 1925.

Foto credit: https://www.oikoumene.org