70 de ani de studii evanghelice de teologie, la Sibiu

2127

Departamentul de Teologie Evanghelică din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu marchează în acest an 70 de ani de existență.

Fondat inițial ca „Institutul Teologic Protestant unic de Grad Universitar din Cluj”, instituția și-a început activitatea odată cu anul universitar 1948/49 și a rămas parte din comunitatea academică a Clujului până în 2006 când a fost în final încorporată în cadrul Universității „Lucian Blaga”. De atunci, Institutul a avut șansa de a-și desfășura activitatea într-o clădire nouă – cea a fostului seminar bisericesc regional,  unde de-a lungul timpului au fost organizate: un curs de limbă germană dedicat studenților teologi, semestrul ecumenic și multe parteneriate Erasmus prin care studenți străini au avut ocazia de a face un schimb de experiență la Sibiu.

În ciuda multor schimbări impuse de vremurile în care Institutul Evanghelic de la Sibiu a fost înființat și mult după aceea, acesta a produs multe generații de pastori  pentru diferitele biserici protestante din România.

Departamentul care oferă în prezent studii de teologie pastorală protestantă în limba germană va marca împlinirea celor 70 de existență pe 30 martie 2019, la sediul instituției, pe Bulevardul Victoriei, Nr. 40. În cadrul evenimentului vor fi rememorate amintiri din trecut și discutate subiecte și idei actuale și pentru viitor.

Mai multe despre programul evenimentului aici: