Curs online de aprofundare a Bibliei

2295

Centrul Ortodox de Studii și Cercetare Dumitru Stăniloae (CDS) din Paris organizează cursul „Cum citim Sfânta Scriptură?”. Înscrierile au loc în perioada 9 ianuarie – 1 februarie 2018, notează site-ul oficial al instituţiei citat de basilica.ro.

Care este istoria apariției Sfintei Scripturi în viața Bisericii? Ce criterii au determinat fixarea canonului biblic, așa cum îl avem noi până astăzi? Cum se raportau creștinii primelor veacuri la Biblie? Care ar fi astăzi liniile directoare ale unui demers de angajare consistentă și coerentă în citirea și înțelegerea corectă a Sfintei Scripturi?, sunt doar câteva dintre întrebările la care acest curs va încerca să aducă răspunsuri cu ajutorul unora dintre cei mai competenți teologi ortodocși români din țară și de peste hotare, anunță organizatorii.

Înscrierea

Cei care doresc să urmeze acest curs se pot înscrie până în data de 1 februarie 2018. Taxa de înscriere este în valoare de 100 de euro. Persoanele care, din diferite motive, nu-și permit achitarea integrală a taxei au posibilitatea solicitării unei burse de studiu din partea Centrului.

Cursurile se vor desfăşura prin intermediul unei platforme pentru conferințe online care oferă o foarte bună calitate a sunetului și imaginii, asigurând totodată instrumentele necesare facilitării unui nivel ridicat de interacțiune între profesor și studenți.

Evaluarea în urma programului de studiu „Cum citim Sfânta Scriptură” se va face în cadrul unei întâlniri față către față a cursanților cu profesorii, programată a avea loc în toamna anului 2018.

Cele trei zile de lucru ale acestei întâlniri vor cuprinde, pe lângă evaluarea propriu-zisă a cursanților, o sesiune de prelegeri în plen din partea profesorilor, ateliere tematice și vizitarea câtorva obiective turistice din împrejurimi. Întregul program va fi încadrat într-un program liturgic ce va culmina cu săvârșirea Dumnezeieștii Liturghii, în ultima noapte a întâlnirii.

Evaluarea cursanților din cadrul acestui modul va fi de tip colocviu, pornind de la o lucrare de aprofundare, întocmită sub îndrumarea unuia dintre conferențiarii Centrului.

Centrul de Studii şi Cercetare „Dumitru Stăniloae” este o instituție de cultură şi spiritualitate fondată în anul 2008, prin decizia Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale.

Inaugurat în iulie 2009, de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Centrul „Dumitru Stăniloae” își are sediul la Catedrala Mitropolitană din Paris. Centrul funcționează cu binecuvântarea ÎPS Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, și este împărțit în două secțiuni – una organizând programe în limba română, iar cealaltă, în limba franceză.

 

Photo credit: ortodoxia.md