În perioada 18-25 ianuarie 2018 se va desfășura la nivel internațional Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor.

Evenimentul are loc cel puțin o dată pe an și este o invitație adresată creștinilor din întreaga lume de a fi uniți în împărtășirea și încrederea comună în adevărul primit prin Cuvântul lui Dumnezeu, „ca toți să fie una” (Ioan 17, 21). Timp de o săptămână așadar, creștinii de diferite confesiuni din întreaga lume se roagă pentru unitate și pentru soluționarea unor probleme sau a unor conflicte din societate.

Tema rugăciunii pentru unitatea creştinilor de anul acesta este constituită dintr-un verset luat din Cântarea victoriei din Cartea Exodului: „Dreapta ta, Doamne, s-a glorificat prin putere” (Ex 15,6). Resursele pentru ediția 2018 au fost pregătite de membrii diferitelor biserici din Caraibe.

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor are loc de peste o sută de ani, începând din 1908, când Paul Wattson a dat naştere acestei iniţiative.

În București, evenimentul va începe în data de 18 ianuarie, la ora 17:00, cu concelebrarea din Catedrala „Sfântul Iosif”. Detalii despre întregul program, puteți afla accesând link-ul următor: http://angelus.com.ro/bucuresti-programul-saptamanii-de-rugaciune-pentru-unitatea-crestinilor-2018/.

La Sibiu, rugăciunea comunuă va începe de la ora 18:00 în Catedrala Ortodoxă și va continua în bisericile celorlalte denominațiuni creștine, după programul următor:

Joi, 18 Ianuarie – Catedrala Ortodoxă

Sâmbătă, 20 Ianuarie – Biserica Greco-Catolică- Ursulinelor

Luni, 22 Ianuarie – Biserica Evanghelică

Miercuri, 24 Ianuarie- Biserica Romano-Catolică

Joi, 25 Ianuarie – Biserica Reformată

Rugăciuni comune vor avea loc și în alte orașe mari din țară precum: Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara, Brașov sau Iași.

Foto credit: http://corortodox.blogspot.ro