Renumiți teologi, din țară și din străinătate, conferențiază la Cluj-Napoca

1505

Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca organizează în perioada 5-7 noiembrie 2017, Simpozionul Internaţional de Teologie, Istorie, Muzicologie și Artă  „Icoană, mărturie creştină, totalitarism”.

Evenimentul este dedicat participării exclusive a cadrelor didactice din domeniul Teologie și va reuni profesori universitari și teologi, de diferite confesiuni, din tară și din străinătate. Între invitați se numără Pr. Prof. Univ. Dr. Habil. Przemyslaw Kantyka, Prof. Univ. Dr. Paolo Odorico, Pr. Prof. Univ. Dr. Sergey Trostyanskiy, Prof. Univ. Dr. Habil. Piotr Kopiec, Pr. Prof. Univ. Dr. Habil. Wojciech Kluj, Stefan Zeljkovic, sau Conf. Univ. Ourania Stathopoulou.

Deschiderea oficială a simpozionului va avea loc luni, 6 noiembrie, de la ora 9:00, în Aula Magna a Universității Babeș-Bolyai, cu discursurile inaugurale rostite de rectorul Universității Babeș-Bolyai, acad. Ioan Auel-Pop și de câțiva ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romîne, între care se numără și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului.

Tot cu această ocazie, va avea loc festivitatea de acordare a titlului academic de Profesor Honoris Causa teologului Dr. Jurgen Henkel, paroh sub jurisdicția Bisericii Evanghelice din  Bavaria, parohia Erkersreuth, Decanatul Selb din Germania.

Sesiunile de comunicări vor continua la sediul Facultății de Teologie Ortodoxă din str. Nicolae Ivan și se vor încheia cu un concert coral festiv susținut de Corul de cameră „Psalmodia Transylvanica” al Facultății de Teologie Ortodoxă, dirijor Dan Mihai Goia. Întregul program poate fi consultat accesând următorul link, http://conference2017.orth.ro/content/program-0.

Simpozionul Internaţional de Teologie, Istorie, Muzicologie și Artă  face parte din suita de manifestări științifice ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, programate pentru anul universitar 2017-2018 și se încadrează în seria de evenimente organizate cu prilejul proclamării de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a anului 2017 ca „Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești și Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”, în Patriarhia Română.