Conferință internațională de misiune și evanghelizare

1312

În perioada 8-13 Martie 2018 va avea loc la „Ngurdotu Mountain Lodge & Conference Centre” din Arusha, Tanzania, Conferința Internațională privind misiunea mondială și evanghelizarea.

Evenimentul organizat o data la un deceniu păstrează o tradiție a Consiliului Misiunii Internaționale și a Comisiei pentru Misiunea și Evanghelizarea Mondială din cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor.

Conferința își propune să prezinte conceptul de misiune ca pe o activitate multivalentă, care presupune implicarea plină de bucurie în cuvânt și faptă pentru persoana lui Iisus Hristos și a Evangheliei Sale, angajamentul de a lucra pentru dreptate și reconciliere între toate popoarele și în întreaga creație și participarea la dialogul interconfesional, secular și ecumenic care caută înțelegerea reciprocă și mărturia comună.

Tema conferinței este „Moving in the Spirit: Called to Transforming Discipleship”, pe baza căreia vor dialoga mai bine de 700 de delegații ale bisericilor din întreaga lume. „Mutarea în Duhul” aduce noțiunea de pelerinaj, de o călătorie continuă a tuturor credincioșilor, condusă și îndrumată de Duhul Sfânt. Acesta este un pelerinaj care se caracterizează prin speranța constantă pentru o lume transformată a dreptății și a păcii și a unui angajament de reînnoire în Hristos. Această temă oferă un mesaj profetic în mijlocul complexităților lumii de astăzi, declară organizatorii.

Întâlnirile comisiei, organizate la aproximativ zece ani din 1910, au marcat adesea puncte de cotitură în concepțiile evolutive ale misiunii.