Caritatea poate să unească toate comunitățile creștine

1399

Pe durata Săptămânii Mondiale de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor 2019, la Oradea s-a desfășurat și colecta comunitar-unitară la care au luat parte nouă culte creștine, care prin acțiunea lor comună au reușit anul acesta să strângă peste 6 400 de lei, destinați unui Centru de Plasament din Oradea.

Banii vor fi folosiți „pentru a remedia daunele provocate în urma unui incediu declanșat în luna ianuarie din acest an la Centrul de Plasamament pentru copiii cu dizabilități nr. 4 de pe strada Albinelor, Oradea, în urma căruia copiii au fost nevoiți să fie mutați în alte căsuțe de tip familial. Ei, subliniază reprezentanta DGASP Bihor, doresc să se întoarcă la «casa lor», care i-a adăpostit de mai bine de 10 ani. Dorim să folosim acești bani, pentru reabilitarea cât mai urgentă a căsuței. Totodată, banii vor fi folosiți pentru diferite activități recreative și ludice, atât de necesare beneficiarilor”, a declarant pentru Biroul de Presă EGCO, Szanto Ildiko, Director General adjunct al Direcției servicii sociale din cadrul DGASP Bihor.

Acțiunea ecumenic-filantropică s-a desfășurat pentru al treilea an consecutiv. În cadrul aceluiași eveniment de prezentare a colectei din 2019, comunitatea reformată a explicat folosirea fondurilor adunate în anul precedent, destinate elevilor defavorizați ai Liceului Reformat din Oradea și a fost desemnată, prin tragere la sorți, comunitatea creștină orădeană care va coordona anul următor colecta Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor. Astfel, în 2020, Biserica Evaghelică-Luterană este responsabilă de buna desfășurare a acestei inițiative fraterne.

Shaliach David Nagy, președintele Federației Comunităților Evreiești Mesianice din România și moderatorul evenimentului de deschidere a colectei comunitar-unitare din 13 februarie a mulțumit tuturor cultelor participante din acest an și credincioșilor care au contribuit la colecta Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor din 2019.

Alături de rezultatele sociale lăudabile obținute în urma acestui eveniment de solidaritate, una din concluzii este faptul că acțiunile caritabile sunt întotdeauna un punct de legătură între toate comunitățile creștine.