Apel burse André Scrima

Centrul de Cercetare Ecumenică oferă pentru anul universitar 2021/2022 burse cercetătorilor doctoranzi și celor care au obținut titlul de doctor în teologie, dar și din spectrul mai larg al disciplinelor umaniste (filosofie, filologie, istorie etc). Programul de burse poartă numele teologului român André Scrima, a cărui anvergură intelectuală și deschidere interconfesională și interreligioasă dorim să inspire tinerii cercetători din spațiul academic românesc actual.

Scopul programului este de a promova rigoarea științifică, interdisciplinaritatea și creativitatea în spațiul academic românesc. Cercetătorii admiși în programul de burse vor realiza un scurt proiect de cercetare și vor publica un articol științific în revista Centrului – Review of Ecumenical Studies. Având în vedere situția pandemică, rezidența în Sibiu nu este obligatorie. De asemenea, vor susține o prelegere despre proiectul de cercetare pe baza căruia au primit bursa de cercetare.

 


Condiții:

Bursele André Scrima se acordă pentru o perioadă de până la maxim cinci luni. Cuantumul lunar al bursei este de 1 500 RON.

Dat fiind faptul că majoritatea resurselor bibliografice puse la dispoziție de către biblioteca Centrului sunt în limba germană, cunoașterea limbii germane, deși nu este o condiție eliminatorie, poate fi un avantaj în candidatură.

 

Dosarul de candidatură trebuie să conțină următoarele:

  1. Proiect de cercetare cu o planificare clară a orarului de cercetare propus (max. 1500 de cuvinte)
  2. Scrisoare de intenție
  3. CV
  4. Copia ultimei diplome obținute (doctorat/master)
  5. Două scrisori de recomandare (trimise de către referenți în format electronic direct la cces@ecum.ro)

 

Dosarul de candidatură trebuie trimis până pe data de 1 aprilie 2021, în format electronic, la cces@ecum.ro, într-un singur PDF. Documentele dosarului de candidatură trebuie redactate în limba engleză sau germană (nu este necesară traducerea diplomelor).

Ro_Apel la depunerea candidaturilor 2021-22