Vatican și Geneva: Proiecte pentru consolidarea dialogului interreligios în lume

1098

Actualizarea documentului intitulat „Educația pentru pace într-o lume multireligioasă” a reprezentat unul din cele mai importante proiecte ale întâlnirii anuale a Consiliului Pontifical pentru Dialog Interreligios cu Consiliul Mondial al Bisericilor la care au luat parte membrii ale celor două organisme, întruniți în ședință în perioada 10-11 ianuarie 2019 la Roma.

Aceștia au făcut schimb de știri și opinii cu privire la diferitele activități întreprinse în ultimul an și la programele planificate reciproc. De asemenea, participanții au propus și au elaborat un plan pentru un viitor proiect comun.

Cele două organisme colaborează încă din 1977 finalizând de-a lungul timpului proiecte interreligioase comune, între care se numără „Rugăciunea Interreligioasă” (1994), „Reflecția asupra căsătoriei interreligioase” (1997) sau „Martorul creștin într-o lume multi-religioasă: recomandări de comportament” (2011).

Analizând bunele rezultate obținute de-a lungul timpului datorită colaborării apropiate, ambele delegații și-au reiterat dorința de a continua angajamentul comun, ecumenic, în slujba dialogului interreligios.