„The World of the Bible”: 40 de ani de activitate

1675

Publicată de Bayard, Revista semestrială „The World of the Bible” sărbătorește aniversarea a 40 de ani, constituind un instrument prețios de popularizare științifică a universului biblic, al cărui înțeles caută întotdeauna o reînnoire.

Așa cum preciza și unul dintre colaboratorii permenenți ai revistei, arheologul Estelle Villeneuve, pentru la-croix.com, publicația trimestrială este un „instrument excelent pentru știința populară” încercând de câteva decenii încoace să ofere informații accesibile publicului larg legate de lumea biblică.

Datorită coordonării asigurate de un comitet științific ecumenic, atent la evoluțiile înregistrate în domeniile arheologiei și exegezei, revista „The World of the Bible” se bucură de publicații de succes ale unor oameni din prim-planul cercetării actuale, adesea profesori universitari, selectați datorită valorii lor pedagogice și rezultatelor de excepție.

Aventura a început în 1957, la inițiativa câtorva entuziaști cercetători din domeniul Arheologiei Biblice, dornici la vremea aceea să împărtășească publicului larg cele mai recente descoperiri. Pornind de la un jurnal academic numit „Biblie și Țara Sfântă”, publicația s-a extins în 1977 pentru a se adresa unei audiențe cât mai mari.

După multe schimbări, anul 2013 marchează un nou moment de cotitură. Sub responsabilitatea lui Benoît de Sagazan, redactor-șef din 2008, „The World of the Bible” devine o „carte-revistă” de 148 de pagini, cu apariție semestrială. Domeniile pe care le tratează se extind, cuprinzând: exegeza, dar și cultura religioasă și istoria artei religioase. În plus, față de ediția tipărită, „The World of the Bible” este disponibilă în cărți digitale (E-book) – aproximativ 30 de cărți electronice până în prezent – descărcabile de pe site-ul revistei.

Această publicație, menită să atragă noi audiențe prin artă, rămânând deschisă lumii academice, a generat un adevărat „boom” în chioșcuri. „Audiența actuală este foarte largă”, spune Benoît de Sagazan, care are ocazia să se întâlnească cu cititorii în timpul călătoriilor anuale organizate de această revistă : „Sunt academicieni, preoți, iubitori de artă, catolici și protestanți și de multe alte religii”, spune el.

Noutăți pentru cititori

Aniversarea celor 40 de ani ai Revistei „The World of Bible” este prilejul introducerii unor noi secțiuni în cadrul revistei, dedicate muzicii sacre și moștenirii creștinilor din Orient. Echipa redacțională dorește de asemenea să dezvolte parteneriate cu principalele muzee din Franța : „Într-o lume în care nu știm cum să ne raportăm la numite fapte religioase, această mediere prin cultură poate fi foarte utilă”, a spus Benoît de Sagazan care subliniază tototdată faptul că: „în materie de religie, cea mai gravă este ignoranța”.

 

Foto credit: http://www.theworldofthebible.com/