„Suferința aproapelui nostru trebuie privită ca pe propria noastră suferință”

1569

Un gest de o frumusețe ecumenică demnă de exemplu a fost făcut recent de Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului, care, în parteneriat cu Asociația „Transilvania Leaders” a donat 80.000 de lei pentru refacerea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, afectat în urma incendiului din 25 august 2018.

„Suferința aproapelui nostru trebuie privită ca pe propria noastră suferință” au precizat reprezentanţii Eparhiei Clujului, care şi-au exprimat „întreaga solidaritate față de comunitatea greco-catolică din Oradea, care a fost încercată de pe urma acestui incendiu”. Arhiepiscopia Clujului explică gestul prin faptul că e de datoria noastră să întindem o mână de ajutor fraților noștri atunci când aceștia sunt în suferință. Simplul fapt de a nu ține cont de barierele doctrinare sau de alte diferențe și a-i considera sincer pe ceilalți „frații noștri”, reprezintă probabil cea mai autentică definiție a ecumenismului.

Ridicat între 1903 şi 1905, Palatul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea a fost construit după proiectul unui cunoscut arhitect al acelor vremuri, Kálmán Rimanóczy Junior.

Edificiul a ars la finalul săptămânii trecute. Pagubele sunt foarte mari, întrucât întregul acoperiș a fost distrus de flăcări.

 

Foto credit: digi24.ro