Provocări pastorale într-un context multicultural și multireligios

1351
Taize Community, Church of the Reconciliation, Saturday evening prayers, Taize, Saone-et-Loire, Burgundy, France, Europe

Realitatea multiculturală și multireligioasă cu care creștinii se confruntă astăzi, cu provocările comune sau cu diferențele persistente ale diferitelor confesiuni creștine, sunt motivele pentru care Consiliul Mondial al Bisericilor organizează și în acest an o tabără de formare ecumenică continuă ce va avea loc la Bossey, Elveția, în perioada 2-13 iulie 2018.

Principala provocare misionară și pastorală este cum să împărtășim credința cu generațiile mai tinere, astfel încât ei să audă, să înțeleagă și să găsească în ea sensul și împlinirea pentru viața lor. Evenimentul este conceput pentru tineri, pentru a oferi participanților o viziune comună și noi abordări pentru a face față acestei provocări. Se adresează așadar tinerilor, preoților sau pastorilor mai tineri, liderilor de biserici, reprezentanților ecumenici sau persoanelor interesate de ecumenism”, spun organizatorii.

Participanții sunt chemați să arate deschidere schimbului de experiență și să relateze exemple proprii de succes sau insucces din comunitățile lor creștine, oferind astfel posibilitatea unui schimb de idei și de soluții.Programul include vizite la Taizé, Franța și întâlniri cu reprezentanți ai diferitelor comunități creștine din Geneva.

Pentru mai multe informații și aplicații de înscriere, contactați : ECF@wcc-coe.org.

Termenul limită de aplicare: 2 April 2018

Foto credit: www.robertharding.com