Prof. Jooseop Keum, Doctor Honoris Causa al ULBS

1582

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu va acorda pe 7 noiembrie 2018 titlul de Doctor Honoris Causa Rev. Prof. Jooseop Keum, de la Universitatea Presbiteriană și Seminarul Teologic Presbiterian din Seul, Coreea de Sud și Director al Comisiei Mondiale pentru Misiune și Ecumenism din cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor. 

Acordarea distincției vine la propunerea Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu, care găzduiește zilele acestea Simpozionul Internațional „A face misiune după modelul lui Hristos” la care participarea Prof. Jooseop Keum a devenit deja o tradiție. Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa se va desfășura în cadrul manifestărilor de miercuri, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului și a rectorului Universității „Lucian Blaga”, Prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea.

Născut în 1967 în Republica Corea (Corea de Sud), Prof. Keum a studiat teologie mai întâi la Seminarul Teologic Presbiterian și la Universitatea Presbiteriană din Corea și mai apoi la New College, Universitatea Edinburgh, Scoția, unde și-a obținut doctoratul în anul 2002. În 2003, Prof. Jooseop Keum și-a început angajamentul său internațional în misiune. Între 2003-2007 a fost secretar executiv al Consiliului pentru Misiune Mondială cu sediul la Londra. În 2007 a început colaborarea cu Consiliul Mondial al Bisericilor din Geneva, mai întâi ca secretar executiv pentru Misiune și Evanghelizare și, între 2010 și august 2018, ca Director al Comisiei pentru Misiune Mondială și Evanghelizare.