Cursuri pentru obținerea unui certificat de studii interreligioase

1367

Pe 23 iulie 2018 va începe la Geneva cea de-a doua sesiune pentru obținerea Certificatului de Studii Interreligioase Avansate al Institutului Ecumenic de la Bossey, acreditat de Universitatea din Geneva în cadrul programului Elvețian de Învățământ Superior pentru Educație Continuă.

Programul destinat publicului internațional de tineri interesați în dialogul interreligios (20-35 de ani), liderilor religioși, studenților, laicilor și profesioniștilor cu experiență în domeniul dialogului și angajamentului interreligios, în special în rândul celor trei religii abrahamice: iudaism, creștinism și islam cuprinde o perioadă de studiu de 6 săptămâni (învățare la distanță de 3 săptămâni și rezidență de 3 săptămâni). Perioada rezidențială care se desfoșoară la Geneva în perioada 23 iulie-10 august include prelegeri, cursuri, ateliere și vizite de studiu în locuri de interes interreligios.

Cursurile sunt conduse de profesorii Institutului Ecumenic și experți ai Consiliului Mondial al Bisericilor, în colaborare cu Facultatea de Teologie Protestantă a Universității din Geneva și parteneri evrei și musulmani.