Consultări interconfesionale la Cluj-Napoca

1679

Cea de-a patra consultare teologică interconfesională organizată de Diakonie Neuendettelsau împreună cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, Arhiepiscopia Ortodoxă a Clujului și cu alți reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române a debutat astăzi, 9 mai 2018, la Cluj-Napoca, în prezența a numeroși profesori și teologi, membrii ai diferitelor organizații ecumenice, interesați de un dialog constructiv pentru înțelegerea reciprocă a credinței, acțiunii diaconale și a culturii diferitelor popoare.

Prin misiunea pe care o desfășoară, Diakonie Neuendettelsau menține strâns de ani de zile relații parteneriale cu diferite dieceze și instituții ale Bisericii Ortodoxe Române, în vederea cooperării în sprijinul reflecției practice diaconale, cu accent pe munca socială în sprijinul comunității.  Pentru aceasta sunt organizate vizite reciproce, întâlniri și nu în ultimul rând dialoguri teologice. Cel din acest an se concentrează pe o temă actuală care face referire la viața privită ca dar al lui Dumnezeu și responsabilitatea creștină în privința morții.

Organizația Diakonie Neuendettelsau este o foarte mare organizație germană care are în responsabilitate activități filantropice. Deținem de foarte mult timp contacte excelente cu facultățile de teologie și în general cu spațiul românesc și ne bucurăm foarte mult de faptul că astăzi putem începe cea de-a patra ediție consultărilor bilaterale cu partenerii noștri români. Împreună avem nu doar proiecte sociale ci și o serie de consultări în cadrul cărora dialogăm cu privire la credința noastră și la fundamentele teologice ale activității sociale. De aceea ne bucurăm foarte mult pentru că gazdele noastre de aici de la Cluj ne oferă oportunitatea de a avea acest schimb, a declarat pentru Trinitas Tv, președintele Consiliului de Conducere al Diakoniei Neuendettelsau, Mattias Hartman.

Întregul program al evenimentului îl puteți vedea aici.

Foto credit: Darius Echim