Bisericile din Austria luptă alături de stat pentru un mediu curat

1390

Bisericile catolice și protestante din Austria luptă împreună pentru mediu, implicându-se cot la cot cu statul pentru reducerea consumului de energie, în condițiile în care strategia actuală privind clima, „#mission2030” cheamă la suplimentare și îmbunătățirea eforturilor comune.  Această evaluare este făcută de ofițerii de mediu ai bisericilor celor două confesiuni religioase. Ei încurajează coaliția ÖVP-FPÖ să ia „măsuri suplimentare ambițioase” pentru protecția climei, a declarat purtătorul de cuvânt al Mediului Hemma Opis-Pieber.

Potrivit lui Opis-Pieber,  zonele,  declarațiile de intenție și proiectele menționate în documentul guvernamental necesită încă condiții-cadru concrete, mijloace financiare și ținte, precum și o evaluare în timp util. „Ideal ar fi o reformă a impozitelor ecologice pentru a face ca protecția climatică a misiunii să aibă success”, declară ea.

Opis-Pieber se referă la un studiu al Centrului Wegener pentru Schimbări Climatice și Schimbare Globală a Universității din Graz privind obiectivele de la Paris. În consecință, Austria are un „pot total” de emisii de gaze cu efect de seră, care pot fi consumate până în 2050 – maxim 1500 de milioane de tone. „Scopul nostru final nu ar trebui să fie depășirea acestei sume”, subliniază purtătorul de cuvânt al Mediului. Prioritatea cea mai importantă trebuie așadar să fie reducerea consumului de energie – în particular, în parohii și instituții bisericești, dar și îmbunătățirea strategiei climatice.

Opis-Pieber se referă la contribuția bisericilor la protecția climei. În principiu, ofițerii de mediu ai bisericii vor sprijini guvernul federal în eforturile sale, participând în primul rând constructiv la faza de consultare a strategiei climatice.