Adunarea Ecumenică a Tinerilor din Asia

1296

Sub genericul „Doamne, trimite-ți Lumina și Adevărul să ne conducă”, Adunarea Ecumenică a Tinerilor din Asia (AEYA) s-a deschis sâmbătă în Manado, Indonezia. Timp de șase zile, aproximativ 350 de tineri din toată Asia vor reflecta asupra provocărilor cu care se confruntă în societatea globalizată de astăzi și asupra modului în care religia și ecumenismul pot juca un rol vital în menținerea păcii și stabilității.

În remarcile sale de deschidere, moderatorul Conferinței Creștine din Asia (CCA), Episcopul dr. Willem T.P. Simarmata, a salutat călduros tineretul, amintindu-și în mod viu de anii studenției și lăudând tinerii pentru că au continuat să fie agenți ai schimbării, păcii și luminii.

„Voi sunteți speranța și trebuie să vorbiți cu voce tare guvernelor și altor autorități împotriva nedreptăților. Vecinii voștri trebuie să cunoască faptul că sunteți ucenici ai lui Hristos”, a concluzionat Simarmata.

De asemenea, Dr. Pricilia Tangel,  președintele Comisiei pentru tineret a Biserica Evanghelice din Minahasa, a mulțumit orașului Manado și a mulțumit lui Dumnezeu pentru binecuvântarea de a organiza  evenimentul pe aceste meleaguri.

În discursul său de întâmpinare și introducere la AEYA, secretarul general al CCA, dr. Mathews George Chunakara,  le-a evocat tinerilor participarea sa încă de tânăr în mișcarea ecumenică și importanța ei în  timp.  El a mai precizat că mai multe programe de tineret, destinate angajării tinerilor și promovării liderilor ecumenici de mâine, sunt incluse în prioritățile CCA în următorii ani.

„AEYA oferă posibilitatea tinerilor din diferite țări să se întâlnească pentru a aborda problemele pertinente și a găsi răspunsurile ecumenice potrivite unor martori creștini eficienți. În mijlocul realităților complexe de astăzi avem nevoie de îndrumare divină și de aceea am ales tema Trimite-ți lumina și Adevărul să ne conducă, care este sub forma unei rugăciuni ”, a explicat Chunakara.