Acces la publicații ecumenice, prin intermediul Globethics.net

1672

Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) și Globethics.net au semnat un nou contract care extinde educația online, publicațiile și resursele legate de mișcarea ecumenică.

Cele două organizații au ajuns la un acord în legătură cu Academia Online, care va continua să ofere cursuri privind multe aspecte esențiale ale ecumenismului. În plus, contractul conturează o serie comună de publicații și o bibliotecă online, prin care toate documentele digitale ale Consiliului Mondial al Bisericilor vor fi incluse în baza electronică Globethics, care în prezent cuprinde aproximativ 3,5 milioane de titluri.

Cu prilejul extinderii acestui proiect de succes, secretarul general al CMB, Rev. Dr. Olav Fykse Tveit a subliniat că „există o nevoie urgentă de a extinde educația online pentru a înțelege mai bine rolul mișcării ecumenice în lumea de astăzi”. „Vom folosi resursele noastre comune pentru a încuraja coexistența și construirea legăturilor ecumenice”, a mai precizat Tveit.

„Construirea de legături spirituale care răspândesc Cuvântul și dragostea universală dincolo de granițe și bariere se realizează prin împărtășirea valorilor comune și a legăturilor etice, în care educația este esențială”, a declarat și Prof. Dr. Obiora Ike, directorul executiv al Globethics.net.

Înființată de personalități eminente, Globethics.net este o rețea de etică la nivel mondial, cu sediul la Geneva, care oferă o platformă electronică cu acces grauit la publicații, ce poate fi accesată prin simpla înregistrare a unui cont de utilizator. Scopul Globethics.net este de a se asigura că oamenii din toate regiunile lumii au capacitatea de a reflecta și a acționa în chestiuni de etică. Pentru a asigura accesul la resursele de cunoștințe în etica aplicată, Globethics.net și-a dezvoltat Biblioteca Globethics.net, cea mai importantă bibliotecă digitală privind etica.

 

Sursă foto: /www.oikoumene.org